Welke hapjes passen het beste bij een glas rosé?

Niets is lekkerder dan op een heerlijke zomerse dag genieten van een glas rosé. Deze wijn is onlosmakelijk verbonden met de zomer. Dit quality moment roept al snel de vraag op welke hapjes het beste passen bij een glas rosé. Een glas rosé kun je uitstekend serveren met hapjes waarin kip, wit vlees of vis is verwerkt. Daarnaast past rosé uitstekend bij een salade en/of lunch- en borrel hapjes. Graag vertellen we je welke lunch- en borrel hapjes dit zijn en laten we je ook weten hoe je het jezelf wel heel makkelijk kunt maken als je op een zomerse dag buiten van een heerlijk glas rosé wilt genieten en helemaal niet heel veel tijd in de keuken wilt staan om de bijpassende hapjes te bereiden.

Dit moet je weten over rosé wijn

Rosé is een wijnsoort die gemaakt is van verschillende druivenrassen. In de meeste gevallen wordt deze heerlijke zomerse wijn gemaakt van druivenrassen als Grenache, Syrah, Mourvèdre en Tempranillo. Zelf zijn wij erg gecharmeerd van de rosé wijnen uit de Provence, Italië of Spanje. De wijn wordt gemaakt van blauwe druiven maar is vooral herkenbaar aan de roze kleur. Deze roze kleur ontstaat doordat de wijnboer de blauwe schillen voor een bepaalde tijd in contact brengt met het kleurloze druivensap. De tijdsduur van dit contact is bepalend voor de intensiteit van de roze kleur van de wijn. Hoe langer dit contact, hoe donkerder de wijn is.

Hoe drink je een rosé en welke hapjes serveer je hierbij?

Een rosé heeft een fruitige smaak. Je kunt hierin de smaak van kersen of ander rood fruit, sinaasappel, meloen of citrustonen herkennen. Daarnaast zijn er rosé wijnen waarin je kruidige tonen kunt verwachten zoals lavendel, tijm of rozemarijn. Rosé serveer je gekoeld op 8-10 graden en is hiermee de ultieme zomerwijn. Dit is hét perfecte drankje voor in je tuin, op een terras of aan het water. Doordat rosé een heerlijke zomerwijn is, pair je dit drankje aan een licht zomers gerecht. Daarnaast is een glas rosé ook uitstekend geschikt om je barbecue naar een hoger niveau te tillen!

Hapjes die uitstekend bij rosé passen, de perfecte combinatie van wijn en spijs

Als je op zoek bent naar de perfecte combinatie van wijn en spijs en je wilt weten welke hapjes uitstekend bij rosé passen, laat je dan gerust inspireren door de Mediterrane keuken. Deze keuken uit het Middellandse zeegebied is onderscheidend door het gebruik en het combineren van een grote diversiteit aan verse producten uit eigen regio zoals vis, mager vlees, kazen, groenten, paddenstoelen en fruit.

Hiermee willen we zeker niet zeggen dat je urenlang de keuken in moet om zelf deze smaak creaties te bereiden. We adviseren je zelfs om dit vooral niet te doen en volop te genieten van de zomerse buitentemperaturen. Je kunt het jezelf immers veel makkelijker maken door te genieten van een Luscious Loaf als je een goed glas rosé ingeschonken hebt. Onze ambachtelijk bereide broden bieden een unieke mediterrane smaaksensatie, hapjes die dus uitstekend bij rosé passen. Je hoeft deze broden alleen maar even op te warmen in de oven om optimaal te kunnen genieten van deze heerlijke combinatie van wijn en spijs.


Wil je regelmatig brood inspiraties ontvangen en leuke acties? schrijf je geheel vrijblijvend in via deze link je ontvangt dan een gratis download met tips om ons brood te gebruiken.

hapjes bij rose