Ambachtelijk gevuld brood met een passende wijn

Ambachtelijk gevuld brood met een passende wijn

Als je lekker aan het genieten bent van ons ambachtelijk gevuld brood wil je er natuurlijk ook wel iets passends bij drinken, maar wat is dan de beste keuze? We kunnen ons voorstellen dat dit best wel een lastige keuze is, maar maak je géén zorgen. Je kunt bij ons niet alleen terecht voor het ambachtelijk gevulde brood, maar ook voor een uitstekend passende wijn.

Veel mensen die ons kennen, en onze broden al geproefd hebben, geven ons vooral complimenten voor de verrassende combinaties van ingrediënten. Onze unieke broden zorgen voor een heerlijke, soms onverwachte smaaksensatie. Het dilemma is vaak welke wijn erbij geschonken moet worden. Je wilt hier natuurlijk niet de mist mee ingaan. Zeker niet als je gasten op bezoek hebt en ons verrassende brood wilt serveren. Gelukkig hebben we het makkelijk voor je gemaakt.

Wat drinken we erbij?

Als je je gasten (of jezelf) een lekkere maaltijd wilt voorschotelen, moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je een passende wijn op tafel zet. Je kunt natuurlijk ook wat anders drinken, maar dat even terzijde. Laten we het even hebben over die heerlijke combinatie van food & wine. We zijn immers een stel dat bestaat uit een ambachtelijke bakker en een afgestudeerd vinoloog. Dan kom je al snel uit op een combinatie van brood, wijn, lifestyle en het genieten van het leven.

Een goede wijn maakt een maaltijd natuurlijk wél compleet. Je kunt het ook anders stellen: want eigenlijk kan een wijn je maaltijd maken of breken. In dat opzicht is de wijn een essentieel onderdeel van je maaltijd. Als je de verkeerde wijn kiest, gaat een deel van de smaakbeleving van je eten verloren en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dus is het belangrijk even goed na te denken over het antwoord op de vraag: wat drinken we erbij?

Welke wijn past het beste bij onze ambachtelijk gevulde broden?

Veel mensen vragen ons welke wijn het beste past bij onze ambachtelijk gevulde broden. Wij begrijpen zeker dat deze vraag gesteld wordt. Als je diverse ingrediënten bij elkaar voegt en hiervan een verrassende smaakbeleving maakt, valt het niet mee om er iets passends te drinken bij te vinden!

De oplossing is eenvoudig: op onze website vind je bij ieder brood een heerlijke, passende wijntip. Op deze manier zul je altijd goed voor de dag komen! Je zult hier zowel een rode- als een witte wijn aantreffen, zodat je altijd een perfecte wijn zult schenken en in ieders smaak kunt voorzien.

Passende wijn bij brood dat gevuld is met geitenkaas

Laten we ons brood dat gevuld is met geitenkaas als voorbeeld nemen. Dit brood is opgebouwd uit een aantal lagen witbrooddeeg waaraan we echte Hollandse geitenkaas hebben toegevoegd. Daarnaast zul je geraspte courgette, tijm en uitgebakken pancetta aantreffen. Het brood is rijk gevuld waardoor je een ware smaakexplosie ervaart bij het proeven! De echte liefhebbers kiezen voor een mango-chutney als een gedurfde toevoeging. De vraag is alleen wat een passende wijn is bij dit brood dat gevuld is met geitenkaas.

Ook met de passende wijn bij dit brood zullen we je verrassen. Als witte wijn adviseren we je een frisse, droge wijn met tonen van groene appel, grapefruit en limoen. De rode wijn is juist een sappige, soepele wijn met tonen van rood fruit zoals rode kersen, rode bessen en bramen. Welke wijnen dit precies zijn lees je in onze productbeschrijvingen zoals die van ons brood dat gevuld is met geitenkaas.

Ambachtelijk gevuld brood met de passende wijn

Als we je hebben geïnspireerd met onze combinatie van ambachtelijk gevuld brood en de passende wijn, zul je geen lange zoektocht te hoeven starten naar die wijn. Wij begrijpen ook dat het soms niet eenvoudig is om een specifieke wijn in handen te krijgen. Daarom maken we je het gewoon zo makkelijk mogelijk. Je kunt bij ons zowel ambachtelijk gevuld brood als de passende wijn bestellen. Deze combinatie komen we gewoon bij je thuis brengen. Je bent dus in één keer klaar. Direct naar onze webshop

Misschien is dit ook wel een leuke cadeautip als je géén bezoek ontvangt maar juist op bezoek gaat! De broden en wijn zijn verpakt als een cadeautje en zullen zeker ook zo proeven. Ambachtelijk gevuld brood met de passende wijn is dan ook een leuk en verrassend geschenk voor de echte fijnproever!