Wat staat er op jouw borrelplank?

December is de maand dat de borrelplankjes weer regelmatig gevuld gaan worden.

Een bedrijfsborrel, een borrel met vrienden, een kerstborrel, een gezellig samenzijn met alle buren om het jaar leuk af te sluiten…. Er zijn genoeg reden om te bedenken waarom je een borrel gaat organiseren. We zijn creatief genoeg in het verzinnen van een goede reden voor een borrel.

Daar blijft het echter wel bij met onze creativiteit.Bij iedere borrel hoort een bite maar juist daar weten we niet zo goed raad mee. Als je het aan Martin vraagt, is de term “niet zo goed” nog maar zachtjes uitgedrukt!

Dus wat staat er op jouw borrelplankje?

Nederlanders staan bekend als een creatief volkje maar op sommige punten zijn we echt saai en misschien ook wel een beetje lui. Het liefst rennen we naar de supermarkt, halen we wat kaas, worst en een zak borrelmix om in de frituurpan te gooien en we hebben onze borrelhapjes verzameld.

Als we wat meer tijd hebben en moeite willen doen, maken we bruschetta's, een quiche, gehaktballetjes of een wrap. Lekker? Natuurlijk, anders serveren we het niet!

Daarnaast…. laten we eerlijk zijn…..

Zijn we creatief met bruschetta's, een quiche, gehaktballetjes of een wrap?Nee, dat is al lang niet meer zo. Want wat lag er vorig jaar op die borrelplank? Waarschijnlijk hetzelfde want een goed recept verander je niet.......toch? Iedereen is dol op gemak en veilig.

Dat is ook wel een beetje logisch. Als je immers je vrienden, familie of buren een aantal hapjes voorschotelt die gewoon echt niet lekker zijn, moet je het nog jaren aanhoren. Dit is zeker het geval als jouw culinaire creativiteit volledig mislukt is en je gasten je hierop moeten attenderen. Deze afgang wil je uiteraard niet!

Verras jij jouw gasten met verrassende smaakcombinaties?

Of durf je het niet aan?

Ok, we vinden het best leuk om onze gasten te verwennen met lekkere hapjes bij de borrel. Het liefst met een aantal opvallende smaakcombinaties om de culinaire blits te maken.

We hebben het echter wel erg druk en hebben (of gunnen) onszelf weinig tijd om hapjes klaar te maken.

Als je slim bent, kijk je gewoon even hier wat Martin voor je verzonnen heeft.

  1. Je hoeft hiervoor niet persé naar de winkel.
  2. Je hoeft hier zelfs niet lang voor in de keuken te staan.
  3. Je kunt wel je gasten verrassen met de meest verrassende smaakcombinaties.

Succes verzekerd dus! Mits je jouw recept niet aan je gasten verklapt…….Overigens…. er zijn keuzemogelijkheden genoeg. Zeker weten dat je voorlopig origineel kunt blijven en de volgende keer weer iets anders op tafel kunt zetten. Ook Martin is namelijk volop aan het voorproeven voor wat nieuws voor volgend jaar ;-)


****

Ontvang jij al onze "Brood inspiraties" ? Velen genieten al van de tips van de bakker die hij geeft om je leven gezelliger te maken.

Schrijf je hier in en join us!


/#nieuws/Wat-staat-er-op-jouw-borrelplank