Martins Broden

“Alles wat ik bak is gericht op verleiding. Om te beginnen laat ik het er heel mooi en aantrekkelijk uitzien. Mijn zaak heet niet voor niets Luscious Loaf. ‘Luscious’, dat betekent ‘zinnenprikkelend’, en de zintuigen prikkelen is precies wat het brood doet. Eerst door het uiterlijk – je moet meteen denken ‘wauw’ – dan door de geur en uiteindelijk pas door de smaak.
Als ik op markten en evenementen mijn brood verkoop, zet ik nergens bordjes of prijzen bij en al helemaal geen mandjes met stukjes om te proeven. Op die manier maken de klanten veel sneller contact en kan ik ze vertellen: kijk, dit is gemaakt met Italiaans witbrooddeeg, ik heb er een hand fijngehakte knoflookolijven in gedaan, een dikke bol buffelmozzarella erbovenop gelegd en daarover gemarineerde zontomaten. Vervolgens heb ik het brood dichtgevouwen als een soort pizza calzone. Als je het brood warm en crispy maakt in de oven en je snijdt het open, dan komt die mozzarella er zo uit lopen. Na zo’n verhaal zie je alleen nog maar verlekkerde blikken in de ogen van de mensen rond de kraam. Dan hoeven ze echt niet meer eerst te proeven, maar kunnen ze niet wachten tot moment dat ze thuis dat brood uit hun oven halen. Puur genieten!”

Klik op een brood in de lijst hiernaast voor meer informatie.